Hej
Sugen på att ägna lite tid åt att laga till en raw food måltid? Här finner du ett läckert recept med mycket smak.
Testade idag att laga en rawsotto, dvs en raw risotto. Resultatet blev inte som en vanlig risotto, inte samma krämighet eller smak men tusan så gott i alla fall. Längtar redan tills jag ska testa en ny rawsotto som jag har i tankarna :)
Det här receptet behöver förberedas ca 8 h innan du tänkt tillaga maten då bovetet ska blötläggas.
Rawsotto till 2 personer
ca 3-4 dl helt bovete (blötlagt i rikligt med vatten över natt eller över dagen, ca 8 h.)
Champinjoner efter smak/tycke
1 tsk Timjan
1 tsk Rosmarin
4 msk Thaini
3-4 msk vatten
1 pkt saffran
1/2 msk honung eller agavesirap
1/2 tsk himalayasalt
Skölj det blötlagda bovetet väl i en trådsil/durkslag. Skiva eller hacka champinjoner och blanda med bovetet i en skål. Krydda med timjan och rosmarin.
Mixa resten av ingredienserna i mixer eller med stavmixer till en krämig dressing. Häll ner i skålen, blanda väl och låt stå ca 1/2 h.
Fixa salladen under tiden.
Grön sallad
1 påse ruccola
hackad grönkål, mängd efter tycke
1 1/2 kruka klippt/hackad kruspersilja
1 pkt alfagroddar
1 pkt fryst granatäpplekärnor
skivade champinjoner
2 msk kallpressad rapsolja
örtsalt
citronzest från 1 citron
citronsaft från 1/2 citron
Blanda alla grönsaker och granatäpple i en stor salladsskål. Blanda olja, salt, zest och citronsaft och häll över salladen.
Servera rawsotton med grönsalladen, lite avokado och oliver.
Det kommer bli grön sallad över, perfekt att serveras till andra rätter dagen efter.
Hoppas ni gillart :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar